Meksykańskie śniadanie

Kategoria

Informacje żywieniowe

Ilość na porcję
Ilość kalorii (kcal) 10

Porcje1 Porcja
Czas15 mins

 2 jajka
 mała puszka czarnej fasoli
 1/2 dojrzałego awokado
 łyżeczka oliwy z oliwek
 limonka
 1 papryka czerwona
 sól, pieprz, papryka w proszku, oregano
 natka pietruszki

1

Rozgrzać łyżeczkę oliwy na nieprzywierającej patelni.

2

Paprykę pokrojoną w kostkę podsmażyć. Przyprawić solą i oregano.

3

Dodać fasolę wraz z połową zalewy z puszki i wbić jaja. 4. Doprawić solą, pieprzem i słodką papryką.

4

Przykryć patelnię i usmażyć jajka.

5

W trakcie smażenia jaj obrać awokado, odrzucić pestkę. Pokroić miąższ w cienkie łódeczki, skropić sokiem z limonki i doprawić do smaku.

6

Ułożyć awokado na fasoli z jajkami, posypać natką pietruszki.

Ingredients

 2 jajka
 mała puszka czarnej fasoli
 1/2 dojrzałego awokado
 łyżeczka oliwy z oliwek
 limonka
 1 papryka czerwona
 sól, pieprz, papryka w proszku, oregano
 natka pietruszki

Directions

1

Rozgrzać łyżeczkę oliwy na nieprzywierającej patelni.

2

Paprykę pokrojoną w kostkę podsmażyć. Przyprawić solą i oregano.

3

Dodać fasolę wraz z połową zalewy z puszki i wbić jaja. 4. Doprawić solą, pieprzem i słodką papryką.

4

Przykryć patelnię i usmażyć jajka.

5

W trakcie smażenia jaj obrać awokado, odrzucić pestkę. Pokroić miąższ w cienkie łódeczki, skropić sokiem z limonki i doprawić do smaku.

6

Ułożyć awokado na fasoli z jajkami, posypać natką pietruszki.

Meksykańskie śniadanie